ACT-MÆRKET

Ansvarlighed og eliminering af greenwashing

ACT-mærket

ACT-mærket er den førende miljømærkning for laboratorieprodukter. ACT er skabt af den uafhængige nonprofitorganisation My Green Lab, og ACT-mærket er udarbejdet med det formål at hjælpe laboratorier med at træffe smarte, bæredygtige produktvalg baseret på en miljøpåvirkningsscore. Ved at lægge vægt på ansvarlighed, konsistens og gennemsigtighed (ACT – Accountability, Consistency, and Transparency) når det kommer til produktion, energi- og vandforbrug, emballering og udtjente produkter, gør ACT det nemt at vælge mere bæredygtige produkter.

ACT-mærket logo

Reducér miljøbelastningen

Muligheden for at reducere miljøbelastningen fra laboratorier gennem smartere indkøb er enorm. ACT er designet til at imødekomme behovet hos både forskere og indkøbsspecialister for tydelige oplysninger om laboratorieprodukters miljøpåvirkning. Dermed giver ACT-mærkede produkter laboratorier mulighed for at reducere deres miljøpåvirkning ved at foretage smartere indkøb med tydelige og let gennemskuelige informationer verificeret af tredje part.

Se ACT-produkter i online database

ACT-mærkede produkter gennemgår en omfattende 2-6 måneders vurdering for at certificere bæredygtige produktegenskaber, tildele produktet en bedømmelsesscore og udgive digitale produktetiketter. Samlet set giver det et let gennemskueligt overblik på produktets fremstillingsproces og producentens miljøinitiativer. Produktetiketterne findes ikke på produktet, men offentliggøres i en online database.

ACT-produkter

Mest omfattende program for LS

Kriterierne for ACT-mærket, også kendt som Environmental Impact Factor (EIF) kriterierne, blev udviklet med input fra brancheeksperter og eksterne interessenter. Forskere, bæredygtighedsspecialister, indkøbsspecialister og producenter gav alle værdifuld feedback om EIF-kriterierne, hvilket resulterede i ACT – det mest omfattende produktmærkningsprogram for life science-produkter.

Sådan læses ACT-mærket

Kategorier på ACT-mærket inkluderer fremstilling, brugerpåvirkning, end of life og innovation. Disse kategorier er vurderet på en skala fra 1-10 af uafhængige fagpersoner. For en endelig score for miljøpåvirkningsfaktorer (EIF) lægges kategorivurderingerne sammen. Jo lavere score, jo mindre påvirkning af miljøet. Labcons score inkluderer 1 i Manufacturing Impact, den lavest mulige score, hvilket afspejler Labcons kontinuerlige forpligtelse til bæredygtighed! Klik for mere information om Labcon!

ACT-score

Få mere information om ACT-mærket

Klik på linket herunder, hvis du gerne have mere information om ACT-mærket, en mere nøjagtig beskrivelse af
hvordan mærkningen læses, samt hvilke scorer Labcon’s forskellige produkter opnår.

Celledyrkning - pop-up
NY ADRESSE

Vi er flyttet til nye lokaler.
Vores adresse er

DACOS A/S
Industriholmen 51
2650 Hvidovre