OM LABCON

The Earth Friendly Company

Sådan startede det

Labcon blev grundlagt i 1959 og har siden 1990 haft fokus på produktion af bæredygtigt laboratorieudstyr. Labcon er specialiseret i og er blandt verdens førende producenter af pipettespidser, cryorør, centrifugerør, mikrorør, cryobokse og andre former for opbevaring.

I mere end 60 år har Labcon bragt innovative og bæredygtige produkter til laboratorier over hele verden. Labcon er i dag leverandør af mere end 1.000 forskellige produkter og fremstiller mere end en milliard enheder hvert eneste år.

Afspil video om Fokus på beskytte planeten-Om Labcon
Afspil video om Solceller Om Labcon

Bæredygtig udvikling

Hos Labcon har man siden 1990 omfavnet bæredygtig udvikling som en del af virksomhedskulturen. Labcon har dannet partnerskaber med slutbrugere og kunder, der deler deres vision om bæredygtighed for få en bedre forståelse af, hvordan de kan reducere eller eliminere de negative virkninger af produktion og forbrug.

Labcon og deres underleverandører har forpligtet sig til at udvikle produkter, der er bæredygtige og samtidig lever op til kundernes høje krav til kvalitet og ydeevne.

Resultater opnået siden år 2000

% mindre forbrugt elektricitet
0
% mere forbrugt vedvarende energi
0
% mindre udledt drivhusgasser
0
% mindre forbrugt vand
0
% mindre genereret affald
0

Fokus på miljø

Labcon har fokuseret på miljø siden 1990, hvor de satte et mål om at være grøn i en verden af plastik. I 2004 flyttede Labcon til deres nuværende og miljøvenlige faciliteter i Petaluma, hvor 90 % deres produkter i dag fremstilles, samles og pakkes.

De steriliserer på eget anlæg kun 500 meter væk, der også huser Labcons lager og distributionscenter. Labcon har fokus på at begrænse deres leverandører til en radius på 200 kilometer omkring Petaluma. Den korte afstand til sterilisering og leverandører hjælper med at begrænse udledning af emissioner.

kW solcelleanlæg betyder
0
% øget vedvarende energiforbrug
0
x øget effektivitet
0
% reduceret energiforbrug
0

Miljørigtig produktion

Gennem hele produktionen har Labcon fokus på miljø og miljøforbedringer. De har installeret 870 kW solcelleanlæg, der bidrager med 30% strøm til deres energiforbrug. De har installeret et vandkølingssystem, der både genbruger vand til produktion og samtidig forhindrer kemikalier i at udledes. 

Produktionen af høj-kvalitetsprodukter foregår på avancerede støbemaskiner med 9 gange øget produktionseffektivitet og med 60% reduceret energiforbrug. I produktionen har man også installeret en energieffektiv luftkompressor, der minimerer energiforbruget ved generering af luft til produktion.

ACT-mærket

ACT-mærket er den førende miljømærkning for laboratorieprodukter. Labcon har mere end 100 produkter registreret med ACT-mærket. Jo lavere score, jo mindre påvirkning af miljøet. Labcon’s scorer er generelt meget lave, og scoren i Manufacturing Impact er på 1, som er den lavest mulige score, hvilket afspejler Labcon’s store forpligtelse, når det kommer til bæredygtighed!

Få mere information om ACT-mærket!

ACT-mærket logo
Afspil video om Om Labcon SuperClear udtværer ikke

Det primære fokus er kvalitet

På trods af høj fokus på miljø, går Labcon ikke på kompromis med kvaliteten. Hos Labcon er kvalitet det primære fokusområde og og gennemsyrer virksomheden fra ende til anden. Labcon arbejder dagligt på at forbedre alle interne processer. Det er denne igangværende proces, der gør at produkter fra Labcon altid garantere en meget høj og ensartet kvalitet.

Labcon stræber efter at gøre kundens oplevelse med Labcons produkter unik. Målet er at alle produkter altid skal have den samme høje kvalitet og leve op til kundernes forventninger.

Eclipse pipettespidser - Popup
Lave priser

På udkig efter gode tilbud?

Så besøg vores tilbudsside