MILJØ & BÆREDYGTIGHED

Hos DACOS arbejder vi for en grønnere fremtid

Grøn i en verden af plast

Hos DACOS har vi fokus på miljø og bæredygtighed. Vi udvælger så vidt muligt leverandører, der også har en grøn dagsorden og gør en indsats for miljøet. I dag samarbejder vi med internationale certificerede producenter, der udvikler miljøvenlige produkter, genanvender plast og har fokus på energibesparende produktion.

En af vores største leverandører, Labcon, er et fantastisk forbillede for, hvordan det er muligt at være grøn i en plastikverden. Ikke kun har de fokus på en miljøvenlig og energibesparende produktion, de udvikler også produkter, der gør det muligt for det enkelte laboratorie at forbruge mindre plast og generere mindre plastaffald.

Miljøvenlige pipettespidser - Miljø og Bæredygtighed
% mindre genereret
affald
0
% mindre forbrugt energi
0
% færre udledte drivhusgasser
0
% mindre forbrugt vand
0

Miljørigtig produktion

Gennem hele produktionen har Labcon fokus på miljø og miljøforbedringer. De har installeret 870 kW solcelleanlæg, der bidrager til deres energiforbrug med 30 %. De har installeret et vandkølingssystem, der både genbruger vand til produktion og samtidig forhindrer kemikalier i at udledes.

Produktionen foregår på avancerede støbemaskiner, der producerer produkter i høj kvalitet med 9 gange øget produktionseffektivitet og med 60 % reduceret energiforbrug. I produktionen har man også installeret en energieffektiv luftkompressor, der minimerer energiforbruget ved generering af luft til produktion.

Find nemt bæredygtige produkter

Vi arbejder på at gøre det lettere for dig og dine kollegaer, at vælge og forbruge bæredygtige produkter i jeres daglige arbejde. Derfor arbejder vi på tydeligt at mærke alle vores varer, der er fremstillet med omtanke for klima og miljø.

Varer mærket med vores bæredygtighedsmærkat viser, hvilke varer du skal vælge, hvis du ønsker at gøre en indsats for klima og miljø. På den måde får du hurtigt overblik og kan let finde alle vores bæredygtige produkter. Så ønsker du at reducere din og dine kollegaers miljøpåvirkning, så kan du allerede nu nemt foretage miljøvenlige indkøb hos DACOS.

ECO-logo - Miljø og Bæredygtighed
Plast - Miljø og Bæredygtighed

Ikke alt plast forurener

Plast er i dag et meget anvendt produkt i mange brancher, og specielt på laboratorier bliver der dagligt forbrugt store mængder plast, hvorfor plast er helt umuligt at undvære. Men der er forskel på plast, og på hvor meget de enkle former for plast forurener ved korrekt bortskaffelse.

De fleste af vores produkter er fremstillet af polypropylen (PP) og polyethylen (PE). Affaldsforbrænding af PE og PP giver kuldioxid og vand som forbrændingsprodukter. Plast har en høj brændselsværdi, da plast ligesom olie og gas er kemiske forbindelser af bl.a. kulstof og brint. Når plasten nedbrydes, er det derfor principielt uden ubehagelige konsekvenser for miljøet, når brugen af visse tilsætningsstoffer undgås.

Dagsorden med fokus på miljø

Internt hos DACOS har vi også en miljørigtig dagsorden. Vi er opmærksom på korrekt bortskaffelse af affald, vi anvender miljøvenlige rengøringsmidler og bruger kun miljømærket papir. Med vores CAPP ecotrade® pipetteprogram tilbyder vi vores kunder hjælp til at bortskaffe deres gamle pipetter, og på den måde sikre at de bliver bortskaffet så miljøvenligt som muligt.

Når vi sender varer ud fra eget lager, så genanvender vi de papkasser til forsendelse, som vi har modtaget varer i fra vores leverandører. Ligesom vi pakker varerne omhyggeligt i de rette størrelser kasser, så vi undgår spildplads og ikke bidrager til at fragte luft.

Strandparken - Miljø og Bæredygtighed
Dyreskoven - Miljø og Bæredygtighed

Sammen kan vi gøre en forskel

DACOS ønsker at være branchens førende og gå foran, når der skal fokus på miljøansvarlige metoder, miljøvenlige produkter og korrekt bortskaffelse af plastaffald fra laboratorier. Derfor vil vi forsat have stor fokus på at kunne tilbyde dig produkter, der er produceret med omtanke for miljøet, og produkter hvor der allerede i designfasen har være fokus på at minimere mængden af plast, fokus på bortskaffelse eller genbrug af produktet.

Vi tror, at vi sammen kan gøre en forskel og sikre en grønnere fremtid. Lad os hjælpe jer med at finde de mest miljøvenlige produkter til jeres laboratorie. Kontakt os for at høre mere!

Eclipse pipettespidser - Popup
Lave priser

På udkig efter gode tilbud?

Så besøg vores tilbudsside