Forsendelse

Forsendelse af biologiske prøver kræver godkendte forsendelsesløsninger, der overholder UN3373-foreskrifterne og er testet af Teknologisk Institut.

DACOS tilbyder yderemballage, primær- samt sekundær emballage i form af forsendelsesæsker, forsendelsesposer, sikkerhedsposer, absorberende rørholder samt et samlet forsendelseskit, der alle er UN3373-godkendt og godkendte til lufttransport.

UN3373-reglerne

Når der skal sendes diagnostiske prøver, så er der en række regler, der skal overholdes. Afsender af prøverne har ansvaret for, at prøverne er forsvarligt pakket og sendes i henhold til de gældende UN3373-regler. En forsendelse af diagnostiske prøver skal bestå af en primær-, en sekundær- og en yderemballage. Yderemballagen kan fx være en UN3373-godkendt forsendelsespose eller -æske. Primæremballagen kan fx være selve røret der indeholder prøven, og den sekundære emballage kan være sikkerhedsposer UN3373 med et sugeindlæg eller et andet absorberende indlæg. Den primære og sekundære emballage skal være trykprøvet til at kunne modstå en trykforskel på 0,95 bar.

Pakkes flere rør eller primære emballager i samme yderemballage, skal de pakkes individuelt eller på anden måde pakkes adskilt, så de ikke kan røre hinanden og kontakt mellem dem undgås. Sammen med primæremballagen skal der være et sugeindlæg. Sugeindlægget skal som minimum kunne opsuge den samlede mængde væske, der sendes. For at prøven er korrekt emballeret skal den pakkes i et stødabsorberende materiale.

Den sekundære emballage eller yderemballagen skal være stiv. Yderemballagen skal mærkes med godkendt advarselsmærkat ‘UN3373’ og ‘BIOLOGISK STOF, KATEGORI B’.

Læs eventuelt mere om korrekt emballering af prøver hos Statens Serum Institut eller om erhvervsmæssig transport af farligt gods hos Bredskabsstyrelsen.

Kontakt også gerne DACOS med spørgsmål på 76 30 76 00. Vi er altid klar til at hjælpe!

Viser alle 13 resultater

HOLD DIG AJOUR!

Tilmeld dig vores  nyhedsbrev!

Når du tilmelder dig acceptere du automatisk vores privatlivspolitik samt at modtage e-mails med nyheder og tilbud. Du kan til enhver tid framelde dig igen.