,

Erlenmeyer højeffektive
cellekulturkolber

Erlenmeyer højeffektive cellekulturkolber med store volumen bruges til fremstilling og dyrkning af bakterierkulturer. De højeffektive kolber med stor volumen giver cellerne mulighed for høj levedygtighed og udtrykke store mængder proteiner i kulturen.

Se flere specifikationer længere nede på siden!

Erlenmeyer højeffektive cellekulturkolber med store volumen bruges til fremstilling og dyrkning af bakteriekulturer. De højeffektive kolber med stor volumen giver cellerne mulighed for høj levedygtighed og udtrykke store mængder proteiner i kulturen. Under dyrkningsprocessen øges volumen betydeligt og med de højeffektive flasker øges overlevelsesraten og levedygtigheden af cellerne. Med Erlenmeyer kolberne fra NEST fås en høj repeterbarhed.

Erlenmeyer kolberne er ideelle til rystekulturapplikationer samt væskehåndtering og opbevaring. Cellekulturkolberne fås med lækagesikre låg med og uden ventilation. Lågene til ventilation er udstyret med et 0,22 µm filter, der giver god udluftning uden risiko for forurening. Lågene er designet, så de giver et godt greb og dermed er mere ergonomiske for brugeren.

Kolbens bund er kegleformet, mens halsen har form som en cylinder. Fordelen ved den koniske form er, at kolben nemt kan rystes, så indholdet bliver hvirvlet rundt, uden at der spildes. Den smalle hals betyder også, at der er et mindre fordampningstab end ved brug af et bægerglas. Erlenmeyer kolben er opkaldt efter den tyske kemiker Richard Erlenmeyer, som opfandt den i 1861.

Høj gennemsigtighed og særdeles slagfaste

De højeffektive kolber er fremstillet af optisk klar PC, også kaldet polycarbonat, der opfylder USP klasse 6 med høj gennemsigtighed. PC er en termoplastisk polyester, der er meget holdbar og særdeles slagfast. Det har en uovertruffen transparens i synligt lys med en bedre lystransmission end mange typer glas.  I modsætning til glaskolber, så går kolberne i PC ikke i stykker og splintrer, hvis uheldet er ude, og de tabes.

Kolberne er oxidationsbestandige og kan modstå temperaturer op til 121 ℃. Celledyrkningskolberne er gradueret med en skala, der er fremstillet ved sprøjtestøbning, hvilket giver et let overblik over væskemængden i flasken.

Kolben er gradueret for at markere indholdets rumfang. Kolberne er certificeret sterile og fri for pyrogen, DNase og RNase.

Sammenlignes de højeffektive kolber på 3 liter med de koniske kolber på 3 liter, så har de højeffektive kolber en meget mindre bunddiameter end de koniske kolber i 3 liter, hvilket gør at de optager mindre plads i laboratoriet. Det åndbare membranområde i låget på de højeffektive kolber er større, hvilket giver en øget ilttilstrømning.

Låg til væskeoverførsel

Til de højeffektive Erlenmeyer kolber fås tre forskellige slag lågs med slange til væskeoverførsel. Kontakt os for yderligere oplysninger om låg til væskeoverførsel.

Specifikationer for Erlenmeyer højeffektive cellekulturkolber

 • Kolben er fremstillet af optisk klar PC.
 • Låget er fremstillet af HDPE.
 • Fås både med almindeligt lækagesikkert låg og vent låg med filter.
 • Sterile og graduerede.
 • Fås i 2, 3 og 5l.
 • Fri for pyrogen
 • Fri for DNase/RNase.
 • Autoklaverbar.
 • Steriliseret med E-beam, SAL = 10-6.
 • Pakket individuelt i sterile poser.

Kolbernes bunddiameter

 • 2 liter kolber har en bunddiameter på 162 mm.
 • 3 liter kolber har en bunddiameter på 162 mm.
 • 5 liter kolber har en bunddiameter på 230 mm.

 

Erlenmeyer effektive kolber

, , , , , , ,

Celledyrkning - pop-up
NY ADRESSE

Vi er flyttet til nye lokaler.
Vores adresse er

DACOS A/S
Industriholmen 51
2650 Hvidovre